Sneppeplade

Sneppeplade til dine penselfjer så du kan samle alle dine penselfjer fra vellykkede jagter. Sneppeplader er til dig der vil præsentere dine penselfjer sammen med dine øvrige jagttrofæer på væggen. 

Tilbud
Tilbud
Tilbud

Sneppeplader

For at leve op til den status, som skovsneppen har i de danske jagtkredse, skal dine penselfjer have en sneppeplade i et smukt design. Skovsneppens penselfjer er et skattet trofæ i de danske jagtkredse, og det er et almindeligt etikette at behandle dem med ærbødighed. Dette har vi haft for øje, så vi kan tilbyde dig en sneppeplade, som vil fremhæve sneppens skønhed. Sneppepladerne er i et elegant design, hvor penselfjerene præsenteres i en cirkel i midten. Hos Trophyplates har vi flere modeller af sneppeplader:

  • En med lyst midterparti dekoreret med en flyvende sneppe
  • En med lyst midterparti med lasergraveret sneppe
  • En med mørkt midterparti uden flyvende sneppe
  • En med mørkt midterparti med eksklusiv roset
  • Håndlavet med sneppemotiv

På Trophy Plates’ sneppeplader er der plads til 20 stk, 40 stk, 52 eller 126 par eller stk. penselfjer. Penselfjer er sneppens yderste håndsvingfjer.

På Trophy Plates’ sneppeplader sætter du nemt penselfjeren ind i et lille forboret hul. Det kan ikke være nemmere😉

Basen på sneppepladerne har naturligvis samme farve som de øvrige trofæplader til råbuk, hjort og vildsvin så du kan sammensætte en flot og ensartet trofæsamling.

Sneppepladerne er alle lavet af  FSC-certificeret egetræ i højeste kvalitet. Ved at købe sneppeplader hos mig bidrager du til bæredygtighed og sikrer miljøet.

Derudover er en sneppeplade den perfekte gaveide til jægeren, som allerede har alt. Eller måske til jægeren, der lige netop har begyndt sit jagt-eventyr og dermed skudt sin første skovsneppe.

Sneppeplade og sneppeplader

Sneppejagt

Sneppejagt på den eftertragtede fugl er stadig omfattet af lidt mystik og nogle jæger omtaler stadig sneppen som “troldfuglen”. Det er måske ikke så mærkeligt da man kan opleve at den pludseligt kan forekomme under sneppefaldet og andre gange ser man ikke en eneste sneppe. Der er ligesom om at sneppen har sit eget liv og kommer pludselig og forsvinder lige så pludselig. Det er fordi at de fleste snepper, der nedlægges i Danmark er trækfugle.

De største bestande af sneppe forekommer i de skandinaviske lande og Rusland. Når det begynder at blive koldere og vinterligt i disse lande trækker sneppen sydpå og vi kan opleve sneppefald. Det betyder successen på sneppejagten i Danmark hovedsageligt afhænger af hvornår vinteren starter nordpå, men typisk kan man opleve sneppefald i slutningen af oktober og starten af november.

Sneppen er nok det mest eftertragtede jagttrofæ for den passionerede haglbøssejæger. Hvis der doubleres til snepper og nedlæggelsen sker med vidner kan man blive optaget i Dansk Sneppeklub.

De fleste jægere vil meget gerne vise trofæer frem. Dette kan dog oftest være en udfordring, når det kommer til fremvisning af fuglevildt. Vi ved alle at disse meget små fjer meget hurtigt kan blive væk, hvilket kan gå hen og blive en ærgrelse for nogle. Men med sneppepladen har du nu en unik mulighed for at samle dine fjer, og samtidig få dem præsenteret utroligt smukt.

Sneppen har ry for at være vanskelig at ramme, når den med sine zig zag flyver mellem skovens træer. Den er helt uforudsigelig, for pludselig er den der og det næste øjeblik er den væk. Knap en tredjedel af det danske udbytte af snepper nedlægges i forbindelse med målrettet jagt med stående hund. Resten nedlægges mere tilfældigt, når de lige kommer forbi.

Sneppejagt

Den tilfældige jagt

70-80 % af de danske snepper skydes ved et tilfældig under jagten. Er der tale om drivjagt eller klapjagt, så er der tale om tilfældighedsjagt. For nogle gange kan man være heldig, at sneppen letter lige foran jægeren, hvilket i nogle tilfælde kan føre til nedlæggelse. Men som regel føre dette til, at man kommer til at se sneppen forsvinde ind mellem træerne igen. Så for mange handler det om at øve sig på at blive bedre skydende, også kan du måske en dag være så heldig at ramme en sneppe.

Den målrettede jagt

Ved denne type af jagt er det ofte specialisterne, der opnår udbytte. For denne type kræver nemlig noget ekstra af jægeren. Først og fremmest skal man være til stede i det rette terræn, hvor sneppen ynder at holde til. Derudover forudsætter en succesfuld jagt, at du har en god hund, der er vant til at arbejde med snepper. Et tredje element der har betydning er skydefærdighed. Derudover tager det tid, når man skal jage en sneppe. Samt det kræver en høj grad af ihærdighed, hvis man ønsker at ramme en sneppe.

Hvornår kommer sneppen?

Størstedelen af fuglene ankommer i et efterårs/vinter træk, som strækker sig fra starten af november til slutningen af december.

Jagttider

Inden du går på jagt, er det vigtigt, at du sætter dig grundigt ind i jagttiderne. Vær opmærksom på at jagttiderne varierer afhængig af, hvilken type af fugl du ønsker at skyde, samt hvor i landet du befinder dig. Vadefugle sneppe må skydes fra 1. oktober til 31. januar.

 

Traditioner ved sneppejagt

Traditioner ved sneppejagt holdes i hævt mange steder i landet. En af de lidt munter traditioner er at hædre nye sneppejægere ved paraden, når de har nedlagt deres første sneppe. Værten til jagten lægger sneppen i sin hat og mens man fra jagthornet kan høre “sneppens død”, kysser den heldige jægere sneppen bagtil.

Traditioner ved sneppejagt
Værten til jagten lægger sneppen i sin hat og den heldige jægere kysser sneppen bagtil