Hjorteplader

Hjorteplader til dåhjort, sikahjort, elg og kronhjort i alle størrelser, så der altid er en, der passer til netop din hjort.

Udvalget er bredt og omfatter den enkelte klassiske hjorteplade, som alle jægere kender, til smukke håndlavet hjorteplade med mange detaljer. Der gives rige muligheder for at kombinere vores forskellige hjorteplader på vægge.

Hjorteplader til dåhjort, sikahjort, elg og kronhjort i alle størrelser.

Klassiske hjorteplader

Jeg har klassiske hjorteplader i FSC-certificeret egetræ til absolut billigste priser og samtidig er kvaliteten helt i top. Hjortepladerne matcher vores bukkeplader i form og farve og på den måde kan du sikre at din trofæsamling ser ensartet ud.

Vil du læse mere om FSC skov certificering, læs mere her

Sortimentet for kronhjort er indtil videre lille og vil blive udvidet i den kommende tid med flere varianter og farver. Jeg arbejder løbende med at udvide vores sortiment, og hvis du mangler noget du ikke kan finde på hjemmesiden, er du meget velkommen til at kontakte mig enten på email eller på telefon.

Håndlavet hjorteplader til kronhjort

En smuk håndlavet hjorteplade til at mindes den enestående jagtoplevelse på den store gamle kronhjort. Den smukke plade fremhæver den gode jagthistorie.

Polsk kronhjort på håndlavet hjorteplade
Polsk kronhjort på håndlavet hjorteplade

Hjorteplader dåhjort

Jeg har et lille udvalg af hjorteplader til dåhjort. Jeg arbejder løbende med at udvide mit sortiment, og hvis du mangler noget du ikke kan finde på hjemmesiden, er du meget velkommen til at kontakte mig enten på email eller på telefon.

De klassiske hjortesplader til dåhjort er i FSC-certificeret egetræ til absolut billigste priser og samtidig er kvaliteten helt i top. Hjortepladerne matcher vores bukkeplader i form og farve og på den måde kan du sikre at din trofæsamling ser ensartet ud.

Hjorteplader sikahjort

Hjorteplader til sikahjort i klassisk og skandinavisk stil.

Hjorteplade elg

Hjorteplade til elg, hvor pladen er bredere end dem til almindeligt hjortevildt. Med denne brede plade er der plads nok til selv det store elgtrofæ.

Få altid samme farve og form

Næste gang du køber hos os, kan vi garantere, at du kan få den samme vare i samme form og farve således, at den matcher din trofæsamling. Vi kender alle problemet med at få den samme form og farve, når vi står nede i jagtbutikken og ikke kan finde en, der er magen til. Jeg garanterer at have samme form og farve altid, da vi bruger samme leverandør og bestemmer selv produktets kvalitet.

Hvilken størrelse på hjorteplader skal jeg vælge?

Størrelsen på hjorteplader er vigtig for at få det pæneste udtryk og præsenterer dit hjortegevir på bedste vis i dit hjem. Derfor har jeg hjorteplader i mange størrelser, så der altid er en der passer til din hjort. Der er 8 forskellige størrelser at vælge imellem med intervaller på mellem 3-5 cm mellem hver, dvs. der er hjorteplade til spidshjort og til den meget store hjort.

Størrelsen på hjortepladerne varierer fra  Total HxB og Monteringsareal HxB:

  • 29 x 17 cm  –  26,5 x 15,5 cm (spidshjort)
  • 32 x 18 cm  –  30 x 16,5 cm (mellem dåhjort og Sikahjort)
  • 36 x 20 cm  –  32,5 x 18 cm (stor dåhjort og sikahjort)
  • 40 x 22 cm  –  38 x 20 cm (Spidshjorte)
  • 45 x 24 cm  –  42,5 x 22 cm (6-8 ender)
  • 50 x 25 cm  –  48 x 23 cm (8-12 ender)
  • 52 x 26 cm  –  49 x 24,5 cm (Store hjorte)
  • 55 x 26 cm  –  52,5 x 24,5 cm (Meget Store hjorte)

Guide til valg af størrelse på hjorteplade​

For at finde den rette størrelse skal du måle højden på hjortegeviret ved at lægge en tommestok bag på kraniet og måle fra det yderste af nakkeknuden til næseben. 
 
For at få størrelsen på hjortepladen skal du lægge nogle centimeter til i hver ende. Jeg synes, at det er pænt, hvis der er minimum 1-2 cm fri af hjorteplade over nakkeknuden, samt at hele spidsen er blotlagt under næsebenet. Fra næsebenet til spidsen af hjortepladen beregner jeg minimum 2 cm. 
 
Det betyder i praksis at hvis geviret måler 39 cm , så skal du vælge en hjorteplade med monteringshøjde på 1-2 cm + 39 + 2 = 42-43 cm. I dette tilfælde betyder det, at jeg vælger hjorteplade med monteringsareal på 42,5 x 22 cm. 
 
Bemærk at monteringsarealet er indermålet for hjortepladen og at overstående “Total HxB” er ydermål på hjortepladen.
Guide til valg af størrelse på hjorteplade​

Materiale

De klassiske hjorteplader er alle lavet i FSC-certificeret egetræ og er til absolut billigste priser og samtidig er kvaliteten helt i top. Ved at købe disse plader bidrager du til bæredygtighed og sikrer miljøet. Hvis du ønsker at læse mere om FSC skov certificering, læs mere her

Alle de håndlavede hjorteplader er lavet af Lindetræ. Lindetræ er efter min mening det bedste materiale til håndlavede hjorteplader. Træets meget lyse farve gør det attraktivt i forhold til andre træsorter, idet det kan farves i alle toner. Lige fra helt lys til helt sort. De flotte åretegninger kommer til sin fulde ret i slutproduktet med en transparent overfladebehandling. Desuden har lindetræet få knaster og er nemt at bearbejde.

Farver hjorteplader

De håndlavede hjorteplader leveres i forskellige farver sådan, at der altid findes en farve, der passer til ens eget hjem.

Let tonet træfarve, hvor træets naturlige egenskaber og åretegninger fremgår.
Gennemsigtig sort farve, hvor træets naturlige egenskaber bevares.