Vildsvin

Viser 1–12 af 18 resultater


Vildsvinet som jagtobject

Vildsvinet er en af vores oprindelige arter, som er udbredt størstedelen af europa. I danmark blev det sidste vildsvin udrydet i starten af 1800 efter en national udryddelse kampagne vedtaget af staten i 1799. Vildsvine har derefter i en lang periode kun levet under hegn i Tofte Skov i Lille Vildmose.

Siden er vildsvinet natuligt begyndt at genindvander fra nordtyskland op i sønderjylland.

Men på grund af frygten for at vildsvinet evt. kan smitte tamsvinet med afrikansk svinepest er der igen indført påbud om af lodsejer skal udrydde vildsvinet. For at forhindre vildsvinet i at indvandre fra nordtyskland har Naturstyrelsen i 2019 opført en 70 km langt vildsvinehegn langs den dansk-tyske grænse.

Dette har medført at naturstyrelsen og private lodsejer efter knap et par år har bortskudt alle vildsvine der er observeret. Det sidste vildssvin blev skudt i sønderjylland i juni 2021, ialt blev der nedlagt 157 vildsvin i perioden.

I Sverige har de valgt at håndtere vildsvinet helt andeledes end i Danmark.Se udfra et jægersynspunkt er vildsvinet en succe historiet, som alle vildsvinejægere er rigtige glade for.

I Sverige er der sandsynligvis flere hundre tusindet fritlevende vildsvin i Sverige og hvert år nedlægges der omkring 100.000 vildsvin på jagt hvert år plus at der er flere tusinde der er indvolveret i trafikuheld.